Posta Gönderileri Rekor Kırdı

2024 Yılı Posta Sektörü Raporuna Göre Haberleşme ve Kargo Gönderileri Rekor Kırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan 2024 yılı ikinci yarısına ilişkin Türkiye Posta Sektörü Pazar Verileri Raporu’nu değerlendirerek, sektördeki gelişmeleri açıkladı. Bakan Uraloğlu, 2024 yılında taşınan haberleşme gönderilerinin 269,4 milyona, posta kargosu miktarının ise 1,38 milyarı aşarak tüm zamanların rekorunu kırdığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, posta sektöründe faaliyet gösteren yetkilendirilmiş 52 hizmet sağlayıcıya 25’i ulusal, 37’si yerel olmak üzere toplamda 62 yetkilendirme verildiğini aktardı. Ayrıca, Türkiye genelinde 10,992 posta acente ve şubenin hizmet verdiğini, bu acente ve şubelerin büyük çoğunluğunun İstanbul, Ankara ve İzmir’de yer aldığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, 2024 yılı ikinci yarısında gerçekleşen posta trafiği ve hacmi hakkında da bilgi verdi. Haberleşme gönderilerinin 269,37 milyona ulaştığını ve posta kolisi/kargosu miktarının da 1,38 milyarı aşarak rekor kırdığını açıkladı. Ayrıca, e-ticaret hacminin artmasıyla posta sektöründe sürekli bir artış trendi olduğunu belirtti.

Bakan Uraloğlu, posta kolisi/kargosu gönderilerinde teslimat süresi konusunda da bilgi vererek, gönderilerin yüzde 80’inin kabul edildiği günden sonraki iki gün içinde teslim edildiğini ifade etti. Ayrıca, posta hizmet sağlayıcılarının sektöre toplamda 12,7 milyar lira yatırım yaptığını ve bu yatırımların posta trafiğinin artışını desteklediğini belirtti.

Related Posts

Bulgaristan’da euroya geçiş öncesi konut fiyatları hızla artıyor

Euroya geçiş süreci ve düşük faiz oranları, Bulgaristan’da konut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir