Mevduatta rekor faiz! Bankalar yüzde 50’ye çıktı: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Banka Mevduat Faiz Oranları Yükselişte!

Geçen yılın en karlı yatırım araçlarından olan banka mevduatları, 2025’in ilk çeyreği sona erdiğinde yeniden dikkat çekmeye başladı. Mart ayının ilerleyen günlerinde artan faiz oranları, Nisan ayında yeni zirvelere ulaştı.

Son aylarda yüzde 40’a kadar düşen mevduat faizleri, Merkez Bankası’nın faiz kararlarıyla birlikte hızla yükselmeye başladı. Birçok banka şu anda yatırımcıları cezbetmek için yüzde 47 ila 50 arasında değişen faiz oranları sunuyor. En yüksek oran ise yüzde 50 olarak belirlendi.

‘Faizler Daha da Artabilir’

Ekonomik durumu değerlendiren Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, son faiz artışlarının piyasada güçlü bir etki yarattığını söyledi:

“Merkez Bankası, 350 baz puanlık artışla faizi yüzde 46’ya çıkardı. Bankalar da mevduat faizlerini buna uygun şekilde güncelledi. Bu adımlar, yatırımcılar için bir fırsat sunuyor” dedi.

Kurtuluş’un analizine göre piyasalar, yaklaşan enflasyon verilerine odaklandı. Eğer veriler beklentilerin üzerinde gelirse, faizlerin daha da yükselme ihtimali güçleniyor:

“Eğer enflasyon oranı beklenenden yüksek gelirse, Merkez Bankası yeni bir faiz artışı yapabilir. Bu durum banka faizlerini yüzde 50’nin üstüne taşıyabilir” şeklinde konuştu.

1 Milyon TL’nin 32 Günlük Getirisi

Bu dönemde yüzde 47 ila 50 arasında değişen mevduat faizlerine göre, 1 milyon TL’nin 32 günlük getirisi şöyle:

– Yüzde 47 faizle: 35.024,66 TL

– Yüzde 50 faizle: 37.260,77 TL

Bu getiriler bankalara göre değişiklik gösterebilir ancak kısa vadeli mevduat hesapları, kısa vadeli yatırımcılar için önemli bir fırsat sunuyor.

Kısa Vadeli Yatırımlar İçin Doğru Zaman mı?

Uzmanlara göre, faizlerin zirvede olduğu bu dönemde kısa vadeli yatırımcılar avantajlı durumda. Ahmet Kurtuluş, 1 ila 3 aylık vadelerin şu anda daha mantıklı olduğunu belirterek, “Eğer para politikaları bu şekilde devam ederse, faizlerde yeniden düşüş olabilir. Bu yüzden kısa vadeli mevduat yatırımları şu anda daha mantıklı görünüyor” dedi.

Related Posts

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Hatay’da ihraç edilecek soğanlardan numune alındı

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentte üretilip yurt dışına ihraç edilecek soğanlardan numune alım işlemi gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir